Sitemize Hoşgeldiniz! Sitemiz yapım aşaması devam etmektedir. İlginize teşekkür ederiz.

Yumurta viyolü nasıl üretilir diye soruyorsanız tüm detaylı cevapları vereceğiz. Yumurtanın kabuğu, doğanın sağladığı doğal bir pakettir. En iyi taşıma tekniklerinde bile, görece sağlamlığına rağmen bir yumurta ürününde kabuk hasarından kaynaklanan ciddi kayıplar olabilir. Ekonomik pazarlama sıklıkla benzersiz paketleme ve işleme teknikleri kullanılarak yumurtaların korunmasını içerir. Müşterilere yüksek kaliteli yumurta teslim etmek dikkatli paketleme gerektirir. Depolama, nakliye ve nihayetinde satış için öğeleri bir araya getirme sanatını ve bilimini içerir. Yumurtalar aşağıdakilere karşı ambalajlanarak korunur:

  • Bakteri
  • Doğal yırtıcı
  • Nem kaybı
  • Lekelenme
  • Depolama, nakliye veya lojistik sırasında sıcaklık düşüşü ve potansiyel ezilme.

İyi taşıma, depolama ve paketlemenin nem kaybını kontrol etmenin yanı sıra önlemeye yardımcı olabileceği ortaya çıktı. Yumurtalar nefes alabilmelidir, bu nedenle ambalaj malzemesi oksijenin girmesine izin vermelidir. Kirlenme ve lekeleri önlemek için malzeme taze ve kokusuz olmalıdır. Geleneksel yumurta paketleme için kullanılan malzemeler yeniden kullanılabilir, ancak hasar, koku ve temizlik sorunlarını önlemek için dikkatli olunmalıdır. Yumurtalar, çok çeşitli taşıma, depolama ve taşıma tekniklerine dayanacak ve bozulmaya neden olabilecek nem ve sıcaklıklara karşı korunacak şekilde paketlenmelidir. Tüketiciler, özellikle taze ürün içeriyorsa, ne satın aldıklarını görmek isterler. Müşteriler, yumurta ambalajındaki ürünü tanımlayabilmenin yanı sıra satın aldıkları yumurtaları da görebilmelidir.

Kâğıt elyafı viyolün çoğunluğunu oluşturur. Yumurta kartonları ve meyve ambalajları gibi ürünler, kağıt ve su “peletinden” üretilir. Daha spesifik olarak, doğal olarak yenilenebilir bir ham kaynaktan yapılan lifli bir üründen bahsediyoruz. Dokumasız elyaflar ve geri dönüştürülmüş elyaflar, bu elyafların altına düştüğü iki kategoridir. El dokunmamış elyaflar, yıllarca büyüyen ağaçlardan yapılır. Viyol yapmak için her birinden sadece küçük bir miktar kullanılır. İmalatın büyük bir kısmı geri dönüştürülmüş lifli malzeme kullanıyor. Avrupa çapında 40 farklı kalitede ticareti yapılan atık kağıt, bu kategoride en çok rağbet gören hammaddedir. Her yıl yaklaşık 400.000 ton kullanılmış kağıt, yalnızca viyol endüstrisi nedeniyle çevresel olarak geri dönüştürülüyor.

Yumurtaları korumak için en iyi ambalaj alternatiflerinden biri de yumurta viyolleridir. Market ve diğer lokasyonlarda satışa sunulan her yumurtanın bir koli içerisinde olması, yumurtaların korunması ve kaliteli bir şekilde sergilenmesi için gerekli olan ambalaj seçimini ifade etmektedir. Bu nedenle, birçok yumurta üreticisi, yumurta viyolü satın alacak işletmeler arıyor. Bu işlemler artık daha kaliteli yumurta kutuları üretmek isteyen kişiler tarafından yapılmaktadır. Prosedürü çok daha hızlı ve daha iyi hale getirmek için makine de satın alabilirler. Ek olarak böylece bu işlemin maliyeti de azalır.

Yumurtaları Paketlerken Düşünülmesi Gerekenler

Yumurtaları paketlerken birçok husus dikkate alınmalıdır. Belirli bir pazar için aşağıdakiler gibi ön koşulları anlamak çok önemlidir:

  • Üstün bakım
  • Depolama alanları
  • Taşıma yöntemi
  • Seyahat mesafesi
  • İklim koşulları
  • İlgili dönem
  • Maliyet

Yumurta ayırıcılar, her biri benzersiz bir tarza ve paketleme yöntemine sahip çok çeşitli çeşitlerde gelir. Yumurtalar temiz, kokusuz buğday samanı, pirinç kabuğu veya kıyılmış samanla birlikte sağlam duvarlı bir sepet veya sandık içinde paketlendiğinde pirinç kabuğu hasarı önemli ölçüde azalır. Yumurtalar alternatif olarak basit bir sepete yerleştirilebilir. Sepette saman gibi bir yastıklama maddesi bulunmadığından, yumurtalar yaralanmaya karşı daha hassastır. Bu tür paketleme, kısa mesafeler boyunca nakliye için uygun olabilir.

Yumurta Viyolü Avantajları

Plastik yumurta viyolü kullanmanın karton kutuya göre daha fazla faydası vardır. Bunlar:

  • Tekrar kullanılabilir ve yıkanabilir bir malzemedir.
  • Viol üzerine plastik kaplamalar uygulanabilir.
  • Alıcının nihai satın alması için paketler halinde mevcuttur.
  • Yarı saydam plastik madde sayesinde yumurtalar el değmeden incelenebilir.

Plastik Viyol Yapımı Aşaması

Yumurta viyolü nasıl üretilir sorusundan ayrı bir şekilde açıklanması gereken bir diğer konu ise yapım aşamasıdır. Plastik yumurta viyolleri yapılmadan önce levha olarak bilinen bobinler yapılır. Termoform yaparken nesneleri şekillendirmek için ısı kullanılır. Başka bir tanıma göre sıcak şekillendirme veya vakum plastik olarak da bilinen termoform, ekstruder sac hattından çıkan sacın rezistanslar kullanılarak ısıtıldıktan sonra istenilen boyutlara vakumla şekillendirilmesi işlemidir. Makineye bağlanan ve yumuşama noktasına kadar ısıtılan plastik levhanın gerekli şekle vakumla şekillendirilmesi fikrine dayanır. Levhaya yumuşamaya başlayana ancak erimeyene kadar ısı uygulanır. Kalıp boşluğundan hava emilerek vakum oluşturulur. Isıtılan plaka, kalıbın şeklini almasına neden olan atmosferik basınçla preslenir. Levha soğuyup katılaşana kadar vakum uygundur. Düzleştirildikten sonra oluşan parçalar kalıptan çıkarılır.

Yumurta İçin En Uygun Ambalaj Viyoldür

Tüm tedarik zinciri boyunca, hassas yumurta en üst düzeyde koruma ve bakım görmelidir. Üreticiden müşteriye uzanan uzun ve zorlu bir yolculuktur. Bu süre zarfında yumurtalar kırılmamış ve taze kalmalıdır. Tüm tedarik zinciri boyunca, selülozik malzemelerden yapılmış ambalajlar, yumurtalara mümkün olan en iyi korumayı sunar. Kapak, depolama ve nakliye sırasında yumurtaların kırılmasını önleyecek kadar yumuşak ve sağlamdır. Yumurtayı kırmaktan kaynaklanan şok, titreşim ve darbelere karşı koruma sağlar. Selülozik bazlı ambalajlar hava geçirgen olduğundan, yumurtanın üretebileceği nemi emebilir ve yumurtayı koku ve tat sorunlarından korur.

Bir süpermarketin kalabalık raf ortamında, alışveriş yapanların dikkatini çekmek için yumurta viyolleri de çeşitli renklerde sergilenebilir. Kapaklı yumurta viyollerine ek olarak baskı veya etiketleme ile firma ve ürün tanıtım bilgileri eklenebilir. Müşteriler, ürünün mevcut bölgelerinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için şirketin bilgili çalışanlarından yardım alır. Karşılıklı kabul sürecinin ardından müşteri istekleri doğrultusunda yapılan çizimler işleme alınır.

Zorlu taşıma koşullarında ve yüksek nemde yumurta kırılmasını ve kaybını en aza indirmek için çeşitli üreticiler farklı tasarımlar geliştirmiştir. Bu nedenle farklı elyaf kombinasyonları kullanılarak ürün geliştirme çalışmaları yapılmaktadır. Geri dönüştürülen karton, elyaf, gazete ve dergiler hamurun ana malzemeleridir. Hem yeni ikame malzeme arayışı hem de neme dayanıklı yeni malzemelerin oluşturulması devam etmektedir. Bunun için şeker kamışı, hindistan cevizi, bambu kabuğu gibi alternatif hammadde kaynakları değerlendirilebilir. Viyollerin kullanım sonrasında hızla bozunarak çevre tarafından emilebilmesi en önemli avantajlarından biridir. Doğada çözünebildikleri için çevreye uzun süre olumsuz etkisi olan plastiklerin aksine hızla yok olurlar ve hiçbir zarar vermezler.

Köpükten daha küçük boyutu nedeniyle daha az depolama ve nakliye gerektirir. Bu ürünler, katlama gibi ek bir emek ya da ek maliyet gerektirmediği için zamandan ve yerden tasarruf sağlar. Viyoller, plastikten önemli ölçüde daha koruyucu oldukları için darbelere ve taşıma sırasındaki darbelere karşı koruma sağlar. Elastikiyet özelliği aynı zamanda tutuş ve şok emme özelliklerini de içerir. Viyollerin herhangi bir ürün için kişiselleştirilmesi kolaydır, çünkü çok çeşitli boyut ve formlarda mevcutturlar. Ayrıca dayanıklılığı sayesinde dış sıcaklık değişimlerinden etkilenmez. Viyol, hem dağıtım hem de depolama için kullanılır. Bir düzine yumurta, on iki delikli bir karton tepsi içinde taşınır. Yumurta alt ve üstte çukurlar bulunan bir viyol içinde taşınarak kırılmaması sağlanır. Taşıyıcının yumurtaları taşımasını kolaylaştırmanın yanı sıra, bu kartonlar yumurtaların birbirleriyle temasını da engeller. Ayrıca viyol, yumurtaların hassas kabuklarını da gerçekten çok iyi bir şekilde korur.

——————————————————————————————————

Son olarak, sosyal medya hesaplarımızın bilgilerini de aşağıda paylaşıyoruz. Takip ederseniz işinize katkı sağlayacak, ilginizi çekebilecek paylaşımlarımızı izleyebilirsiniz.

Facebook: zorelmachine

Instagram: zorelmachine

LinkedIn: Zorel Machine

Youtube: Zorel Machine

Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur.

Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir